Boczniaki w panierce

Składniki:

5 szt. dużych boczniaków
2 jajka
Bułka tarta
½ łyżeczki pieprzu
½ łyżeczki soli
5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Boczniaki dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennymi.

W głębokim talerzu rozkłócić jaja. Dodać sól i pieprz. Wymieszać. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą.

Boczniaka umoczyć z obu stron w jaju, a następnie dokładnie obtoczyć w bułce tartej.
Powtórzyć dla wszystkich boczniaków.

Jeśli w talerzu pozostanie trochę jaja ponownie obtoczyć boczniaki, a do wykorzystania całego produktu.

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć boczniaki z obu stron do zarumienienia się panierki.

Podawać z ziemniakami i surówką.

Gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.